Valentijn


‘Brieven aan Doornroosje’ Hilde van der Heyden (foto Roger Laute)

De Faculteit Verbeelding en de Faculteit Anderheid van de UAB organiseren een Salon Mooie Woorden op V********.
Met een kritische blik en zin voor kunstzinnig weerwerk ageert de UAB op de commercialisering en verkitsching van V********.
Het door de markt recupereren en reduceren van V******** leidt niet alleen tot saturatie en meewaarigheid, maar ook tot aversie en zelfs taboe ten overstaan van liefde en romantiek.

Vrijdag 14 februari 2014 staat in het teken van de liefdesbrief. De UAB buigt zich samen met studenten van Campus Sint Lucas Antwerpen, beeldend kunstenaars en woordkunstenaars over de mogelijke invullingen van de ‘V’ van V********: vrij’postig’ of virtueel, verliefd en verloving, verbeelding en verpakking, verleiden en verzuchten, verwondering en verbondheid, vervoering en verzoening, verwennen en verrassen,…

Er wordt gefilosofeerd over de brief, over de liefde, over ‘de taal van de verliefde’, gevoed vanuit de artistieke blik.
Op V******** kan u in het UAB Salon uw hart verwarmen aan tentoongestelde briefobjecten, een biografie van de heilige Valentijn, een tour d’horizon van liefdesbrieven in schilderkunst, wereldliteratuur, film,… en een drankje.

Om in de sfeer te komen verwijzen we alvast naar de tentoonstelling “Je n’ai rien à te dire sinon que je t’aime” in het Museum voor Brieven en Manuscripten te Brussel.

Waar en wanneer? Hoe?
– vrijdag 14 februari 2014
– UAB op Campus Sint Lucas, Sint Jozefstraat 35, 2018 Antwerpen
– 19u-22u

– deelname 5€, gratis voor UAB-leden en studenten/docenten Sint Lucas
– inschrijven via info@universiteitalgemeenbelang.be