Bruto Nationaal Geluk

Naast crisissen en verkiezingen, naast eigenbelang en uitzichtloosheid, is het thema ‘geluk’ nog nooit zo actueel geweest. Misschien juist daarom.
Met onze ‘Universiteit voor het Algemeen Belang’ zijn we intensief bezig met ‘Een nieuw verhaal van de wereld’ (Petrella) en organiseren we op 9 oktober 2012 het eerste congres in België over ‘Bruto Nationaal Geluk made in Bhutan‘ en dit ter gelegenheid van de 3° ‘werelddag van de verbeelding’ (die wij in 2010 initiëerden, samen met mijn studenten van Sint Lucas Antwerpen).
Voor deze gelegenheid wordt nu in 2012 het 3de ‘Eredoctoraat in de Utopia’ toegekend aan Bhutan voor het concept BNG => voor een nieuw economisch en sociaal paradigma, een stimulans en instrument voor algemeen welzijn, duurzaamheid en dierbaarheid.
kijk => www.festivalvandeverbeelding.be