MAN! man… MaN?

GENTly = handle with care! een aperitieflezing

  • Sunday, November 19, 2023
  • 11:00  13:00
  • Wereldburger Academie (map)

Eerste en symbolisch feestelijke sessie ter gelegenheid van de Werelddag van de MAN.

Filosofe Wiesbauer onderzoekt vele aspecten van mens-zijn, onder andere het fenomeen man en mannelijkheid. Zij brengt in een vierluik haar eerste bevindingen en aanbevelingen o.a. omtrent herziening en herijking van vlaggen en ladingen omtrent (aspecten van) MANheid.

Zij bedacht inmiddels ook een pendant voor feminisme: GENTLYFICATIE.

oa: weg met ‘dé mannelijke’ blik, met mannelijk = toxisch, met help mijn man is een klusser, met ‘patriarchaat’ als dooddoener (!), homo = mens = man = gay, …; en ook WEG met de ON-gentle man, de MARSiale stereotiepen, l’homme passé …; en LEVE de GENTLEMAN = niet alleen t.o.v. van vrouwen maar eerst en vooral t.o.v. zichzelf, de medemannen, samenleving en cultuur, het milieu, …

Wil je deze primeur bijwonen?!

Tweede sessie: dinsdag 21 november 19u-21u

Derde sessie: dinsdag 28 november 19u-21u

Vierde sessie: dinsdag 5 december 19u-21u

Bijdrage: 70 euro voor het vierluik